martes, diciembre 05, 2006

NOTA DE PREMSA: èxit d’ocupació del Festival.

El diumenge dia 3 de desembre va tenir lloc l’última funció del Festival, la de “El Fervor de la Perseverança” de Carles Santos a l’Espai Lliure del Teatre Lliure, amb un ple absolut.

En espera de les dades definitives que esperem reunir les pròximes setmanes, podem ja avançar uns resultats d’assistència del Festival que considerem molt positius. Els resumim amb els següents punts:

· El Festival ha tingut una assistència global de 4.600 espectadors (2.569 el 2005)
. L'ocupació mitjana ha estat del 75%
. Nombre d’espectacles presentats: 9 (un més que el 2005, malgrat el pressupost hagi estat molt similar)
· Aquest augment de produccions s’explica per la major complicitat tinguda amb les institucions i entitats col.laboradores.
· Èxit del Cicle Peter Maxwell Davies que ha comptat amb la col·laboració del British Council de Barcelona i els espais Mercat de les Flors, FAD i Auditori
· L’espectacle de més ocupació ha estat “El Fervor de la Perseverança” de Carles Santos (100%).
· Èxit d’ocupació de “Il Barbiere di Siviglia” a la Sala de Cambra de l’Auditori: amb una oferta de 1.719 seients, hi ha hagut una ocupació de 1256 espectadors (73%).
· Una dada interessant és que algunes de les coproduccions (“El Fervor de la Perseverança”, “Il Barbiere di Siviglia” i “Alma” es podran veure en gira, segons l’interès mostrat pels programadors
· Valorem molt positivament l’extensió del Festival a Tarragona, amb l’òpera “Il più bel nome” al Teatre Metropol. Igualment la coproducció de l’espectacle de Carles Santos amb el Festival Temporada Alta de Girona i el Teatre Lliure.
· Volem agraïr, per acabar, la resposta del públic que ha estat entusiasta en la majoria dels espectacles presentats. Igualment la col·laboració de totes les institucions i entitats, dels teatres, els patrocinadors, padrins i dels artistes i companyies que han participat al Festival. També a tots els mitjans de comunicació que han seguit i han fet difusió de les diferents estrenes.
· Podreu trobar les dades definitives i més informació tant del Festival d’enguany com del de l’any que ve, a la pàgina web del Festival: www.fobnc.org (dins la secció Blog-Últimes Notícies).
· Avancem que per a la propera edició, el Festival prepara quatre estrenes absolutes d’òperes d’autors catalans. Igualment hi haurà una presència important del mateix a la ciutat de Darmstadt, en ocasió de la Fira de Frankfurt, dins dels actes dedicats a la Cultura Catalana.