viernes, noviembre 17, 2006

Carles Santos a punt d'estrenar

Carles Santos envoltat de la cantant Claudia Schneider i l'actriu Anna Ycobalzeta, el dia de la Roda de Premsa al Teatre Lliure.

"El Fervor de la Perseverança" de Carles Santos, que s'estrenarà a Girona aquest dissabte 18, es va presentar en roda de premsa aquest dimarts passat al Teatre Lliure. L'estrena a Barcelona serà el dijous 23 de novembre, a les 21:30, a l'Espai Lliure (Sala Petita) del Teatre Lliure.

Reproduïm el text del mateix Carles Santos que surt al programa de mà:

"El pitjor que pot passar-li a una paraula, és tindre una falta d’ortografia.

Una paraula amb una falta d’ortografia segueix significant el mateix però d’una manera equivocada. Ni tant sols per error pot significar alguna cosa diferent d’allò que significa.

Per exemple, el títol d’aquesta obra es podria condemnar amb dues faltes d’ortografia: una, la paraula fervor, canviant-la per ferbor i una l’altra a la paraula perseverança canviant-la per la paraula perseberança.

El ferbor de la perseberança a efectes d’enteniment seria igual al fervor de la perseverança, però d’una manera equivocada.

En definitiva, l’ortografia no hauria d’existir, ja que no serveix per a gran cosa i pot provocar confusió.

El ferbor de la perseberança o el que és el mateix el fervor de la perseverança és un títol que encara no pot ser utilitzat per una persona jove, ja que la perseberança o perseverança necessita el seu temps per a que es declare un hàbit.

L’hàbit de la perseberança o la perseverança. Amb falta o sense falta ortogràfica, aquest títol encapçala un espectacle ple de faltes i errors perseberats o perseverats que han necessitat el seu temps per a fer comprendre que allò que sembla ser, no sempre ha estat així. Per exemple, jo mateix.

Jo mateix i tot el que se’n deriva d’un recorregut sistòlic i personal, per la simpàtica i romàntica avantguarda actual que va des de l’Edat Mitjana fins al concepte determinant del “com més equivocat, millor”.

És el plaer de no ser allò que tenies que ser, convertint-te tu mateix en la falta d’ortografia, d’un llenguatge que ofèn les ortodòxies.

Estem parlant d’un espectacle equivocat ple de raó en si mateix que marca la diferència entre el temps utilitzat i el temps viscut.

La percepció de la falta perseberant o perseverant és sempre inútil i ajuda al mateix temps a prioritzar la irresponsabilitat de l’acte per sobre de la seua lògica.

Aquesta nit segurament serà una nit d’errors. Amb un altre títol, aquest espectacle funcionaria igualment. "

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

No me'l penso perdre. Segueixo a Carles Santos des de fa anys, i el trobo genial. I la foto ha quedat molt bé!

noviembre 17, 2006 4:57 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home