miércoles, noviembre 08, 2006

ÚLTIMES ESTRENES D'AQUESTA SETMANA

Dijous 9, a les 21h (Sala Polivalent, Auditori):

MISS DONNITHORNE´S MAGGOT i EIGHT SONGS FOR A MAD KING,dos monòlegs operístics per a cantant i orquestra de cambra de Peter Maxwell Davies. Amb el grup Psaphha de Manxester. Intèrprets: Jane Manning (soprano) i Kelvin Thomas (barítono).

Dos dels monòlegs operístics més representats de Maxwell Davies sobre la follia, a càrrec de Psappha Ensemble, companyia britànica de gran prestigi internacional. El primer d´ells està dedicat a la història real de Miss Donnithorne, una australiana que embogí després de patir l´abandó del seu promès. El segon està dedicat al personatge del rei George III d’Anglaterra, o d’algú que creu ser-ho...


Divendres 10 i dissabte 11, a les 21h, i diumenge 12, a les 19h, al FAD (Plaça dels Àngels, 5-6):

ALMA, recital dramatitzat per a dues cantants, actriu i piano. A partir de les cançons d'Alma Mahler. Dramatúrgia i direcció de Marc Rosich. Direcció musical d'Elisenda Carrasco. Amb Maria Dolors Aldea (soprano), Meritxell Argenté (soprano), Cristina Gamiz (actriu) i David Casanova (piano).

ALMA continua el camí iniciat amb Últimes cançons, l’espectacle sobre Gustav Mahler creat per Marc Rosich i Elisenda Carrasco que tant d’èxit va tenir l’any passat al Festival. Aquest cop li pren el relleu la seva dona i musa, Alma. A partir de les cançons de joventut d’aquesta compositora de carrera truncada i des d’una visió sustentada en la memòria i la proximitat de la mort, els autors volen oferir una visió intimista de les seves motivacions vitals. L’art i la bellesa, la vocació musical i l’elitisme són les columnes vertebrals d’aquesta vida marcada per la devoció envers els homes, tots ells genials, que va conèixer.

Més informació: www.fobnc.org