jueves, noviembre 02, 2006

Avui, 2 de novembre, inici del Festival amb l'estrena de TRENES DE MARZO


L'estrena de TRENES DE MARZO ha cridat l'atenció de la premsa d'una manera extraordinària. Després de l'article publicat per Lourdes Morgades al País, el dimarts 31, en portada de cultura a l'edició nacional, la notícia s'ha esbombat i els altres mitjans s'han volcat sobre el tema.

De moment ja han passat les televisions d'Europa Pres, de la Cuatro i de l'Agència EFE. Avui està previst que assisteixen TV 5 i TV3. Igualment han telefonat de la BBC de Londres, i els diaris (El Punt, La Vanguardia, El Periódico, l'Avui i el País) n'han parlat tots.

Per a la sessió d'avui ja tenim un "over booking" considerable, que esperem poder administrar el millor possible. També els altres dies de funció comencen a animar-se.

Pel dissabte 4, el concert del Grup Instrumental Barcelona 216 amb coreografia de Ferran Carvajal i direcció musical d'Alvaro Albiach amb l'obra "Vesalii Icones" de Peter Maxwell Davies, s'està animant. Comencen a haver-hi forces reserves i esperem que la sala Ovidi Montlló tingui una bona entrada.

Ah, i demà divendres dia 3, els amants de l'òpera barroca poden anar al Teatre Metropol de Tarragona", on es representarà "Il Piu Bel Nome", d'Antonio Caldara. Estrena de la primera òpera italiana representada al país. La direcció musical és a càrrec de David Magrané i l'escènica de Josep Maria Mestres. Amb la Jove Orquestra de la Ribera de l'Ebre i el Cor Ciutat de Tarragona.

ATENCIÓ! Volem també recordar que el pròxim dilluns dia 6, a les 18h de la tarda, hi haurà una taula rodona de directors d'escena i compositors per parlar d'Òpera Nova. L'encontre es fa a l'auditori de l'SGAE (Passeig de Colon, 6) i estarà precedit d'una introducció a la música de Sir Peter Maxwell Davies a càrrec de l'especialista en la seva obra Paul Griffiths (hi haurà traducció simultània de l'anglès al català). L'entrada és gratuïta i a les pauses s'oferirà als assistents pastes i cafè.

Podeu sentir l'entrevista de Pere Andreu Jariot a Toni Rumbau feta a Catlunya Ràdio pitjant aquí.