lunes, octubre 30, 2006

TRENES DE MARZO

Rafel Duran i Lars Graugaard a la Sala Beckett.

Comença el Festival amb TRENES DE MARZO, de Lars Graugaard, a partir d'una idea original del mateix Lars Graugaard i Claudio Zulián. Amb llibret escrit per Toni Montesinos i direcció d'escena de Rafel Duran, l'obra es planteja en clau operística l'atemptat de l'11 de març a Madrid. A l'escenari, un únic cantant: el contratenor Oriol Rosés, que encarna totes les veus.

Una víctima, sense saber encara què li ha passat, rep una estranya trucada al mòvil. És la veu d'una altra víctima, que li parla des de Bagdad. A poc a poc les coses es van aclarint. Altres veus apareixen també a l'escenari: un dels terroristes, el mateix Bush, un polític del PP...

Sense caure en plantejaments simplistes ni maniqueus, l'obra intenta plantejar-se, des de l'emoció però a la vegada des de la raó, un fet tràgic que va sacsejar la vida de milers de persones i va canviar el rumb polític d'un país sencer.

Amb aquesta obra, Acteón es planteja la possibilitat de fer òpera sobre fets reals i dramàtics que ocorren ara i aquí, en la més estricte actualitat. Una pràctica que a païssos com els EEUU és molt freqüent però que al nostre sorprèn encara.

Estrena el pròxim dijous 2 de novembre, a les 22h, a la Sala Beckett. Funcions també divendres 3 i dissabte 4 a les 22h, i diumenge 5, a les 19h. Una producció d'Acteón.