lunes, octubre 23, 2006

Arrenquen els motors del Festival.

El Festival posa els seus motors en marxa. A quasi bé una setmana del seu començament, dues rodes de premsa donen fe dels títols inicials:

A- El dimarts dia 24 d'octubre, a les 11:30, tindrà lloc la Roda de Premsa de presentació a Tarragona de "Il piu bel nome", d'Antonio Caldara, al vestíbul del Teatro Metropol de Tarragona.

La presentaran els responsables del Teatre Metropol, Jordi Giramé i Joan Cavallé, així com els directors artístics de "Il piu bel nome" (David Magrané i Josep Maria Mestres) i els seus protagonistes.

El 2 d´agost de l´any 1708, la ciutat de Barcelona va oferir a l´arxiduc Carles d´Àustria i a Elisabeth de Brunswick, l´estrena de l´òpera Il più bel nome com a regal de noces. L´obra, de tema mitològic i amb referències a l´Ebre i a les seves terres, es va encarregar al compositor italià Antonio Caldara, contemporani de Händel i Corelli, i autor d´una consistent i variada producció. Gairebé tres-cents anys després, David Magrané i Drama9 recuperen aquesta òpera, la primera de la història a Catalunya, i la presenten en una visió actual, aprofundint en l´essència musical i escènica del barroc.

B- El divendres dia 27 d'octubre, a la Sala Guinovart del FAD (2ª planta), Plaça dels Àngels, 5-6, a les 13h del migdia, es farà la roda de premsa de presentació del primer bloc d’espectacles del Festival.

La presentaran els directors del Festival, Toni Rumbau i Dietrich Grosse, així com els protagonistes dels espetcales presentats. Assistiran també alguns dels representants de les sales implicades.

Els espectacles presentats són els següents:

- el Cicle Sir Peter Maxwell Davies, que tindrà lloc al Mercat de les Flors (Sala Ovidi Montllor) amb Vesalii Icones, amb el Grup Instumental Barcelona 216 i Ferran Carvajal, The Medium al FAD i els dos monodrames operístics Miss Donnithorne’s Maggot + Eight Songs for a Mad King a la Sala Polivalent de l’Auditori.
- Trenes de Marzo, de Lars Graugaard i Claudio Zulián, amb llibret de Toni Montesinos i direcció d’escena de Rafel Duran.
- Alma, a partir de les cançons d’Alma Mahler, text i direcció d’escena de Marc Rosich i direcció musical d’Elisenda Carrasco.
- Il pi bel nome, òpera barroca d’Antonio Caldara, direcció musical de David Magrané i direcció d’escena de Josep Maria Mestres. Teatre Metropol de Tarragona.